Osallistujan ohje

Osallistuminen istuntoon

Osallistuaksesi Hill-istuntoon mene tietokoneesi verkkoselaimella (suositus Chrome tai Firefox) istunnon pitäjältä saamaasi verkko-osoitteeseen. Verkko-osoite on yleensä muotoa https://hill.webex.com/meet/etunimi.sukunimi. Jos sinulla on asennettuna Cisco Webex Meetings -työpöytäsovellus tietokoneellasi ohjautuu istunto suoraan tähän. Muulloin osoitteeseen mennessäsi selaimella sinun täytyy ladata webex.exe -niminen sovellus, joka toimii ns. kertaistuntona eli tällä sovelluksella voit liittyä juuri kyseiseen sessioon.

1. Lataa webex.exe -sovellus (kuvassa Firefox -selaimella) ja toimi ohjeiden mukaan.
  2. Avaa sovellus.
  3. Kun ohjelma käynnistyy valitse ensin Use computer for audio ja sen jälkeen vierestä oikea kuulokemikrofoni, joka sinulla on käytössäsi. Tämän jälkeen voit osallistua painamalla vihreää Join Meeting -painiketta.

Osallistujan tarkemman ohjeen (pdf) saat avattua tästä

Istunnon painikkeet:

Istunnon ollessasi alareunassa näkyy liuta erilaisia painikkeita, joilla voidaan mm. säätää ääniä, videokuvaa, jakaa ym. istunnon aikaisia toimintoja. Painikkeet näyttävät tältä ja ovat vasemmalta oikealle:

1. Mikrofoni (mykistys ja avaus)
  2. Video (päälle tai pois)
  3. Sisällön jakaminen (valitse Screen 1 aina!)
  4. Nauhoittaminen
  5. Osallistujat
  6. Chat
  7. Muut asetukset
  8. Poistu istunnosta

Muut asetukset -painikkeen takaa löytyy riippuen oletko istunnon pitäjä vai osallistuja mm. muistiinpanot, istunnon lukitseminen, istuntokutsut, audiolaitteiden hallinta ja langattoman laitteen jakotoiminnot:

Jaon ollessa päällä

Suositeltavaa on että jaettaessa sisältöä valitaan aina Screen -valinta, sillä yksittäistä sovellusta jaettaessa muu sisältö ei näy jos esittäjä vaihtaa tai sulkee jaettavan sovelluksen (osallistujille näkyy vain musta ruutu). Jaettaessa sisältöä tietokoneeltasi näkyy sinulla yläreunassa teksti oranssilla pohjalla:

Kun sinulla on jotain sisältöä jaossa muille esittäjille riippumatta oletko istunnon pitäjä vai osallistuja siirtyy istuntoikkuna ja tämän myötä myös painikkeet näytön yläreunaan:

Tästä tilasta huolimatta samat toiminnallisuudet löytyvät painikkeina yläreunasta ja mm. jaon voi lopettaa painamalla Stop Sharing tai jäädyttää painamalla Pause.